De magie van kerst

Wat eerder dan je van mij gewend bent, maar ik dacht op zondag is kerst al zowat voorbij en heb je geen drol meer aan mijn kerstwens en graag wil ik je wat prachtigs wensen met deze dagen.

Nu ik wat ouder ben heeft kerst voor mij wat magisch, de kerstboom vol mooie lichtjes en wij hebben 3 slingers erin van 360 warm witte lampjes, zalig om te kijken naar dat gefonkel.

Kerst is voor mij nu een heerlijk moment om met mijn gezin te genieten, spelletjes te doen, filmpje kijken, lachen, verbinden, elkaar gewoon echt zien en samen zijn. De kinderen lopen in hun joggingbroek en weet je ik geef er niks om, want voor mij is het belangrijkste dat ze lekker in hun vel zitten, ik ze hoor lachen en we heerlijk samen zijn.

Met kerst heb ik de regel, die ik overigens van mijn lieve tante an heb overgenomen toen ik daar ben gaan wonen, met kerst mag alles, je doet waar je zin in hebt, wil je in bad liggen dan moet je dat lekker doen, niks opgedirkt, gewoon jezelf zijn, ik maak lekker ontbijt en we kijken waar we zin in hebben die dag, man dat geeft rust en we doen dan juist de mooiste dingen en zijn er momenten dat ik lekker zit te lezen, naar de lichtjes zit te staren en loopt mijn hart over van de enorme liefde die ik voel voor mijn lieve schatten.

Door het loslaten van de dingen die mijn ouders mij vroeger oplegde (als klein kind met krulspelden naar bed op 24 december, om 23:30 eruit gehaald te worden omdat mijn vader op 25 december jarig was, verplicht een pasteitje te moeten eten om vervolgens in vol ornaat inclusief dus de krullen die na een uur weg waren maar ik een nacht hoofdpijn van had gehad, eerste kerstdag me vol te moeten eten) nou dat heb ik dus afgeschaft.

Wij kijken met de kids wat we doen, nu moet Aernout eerste kerstdag werken dus hebben we besteld bij de taverne en tweede kerstdag wilde ze lif lafjes, dat zijn allemaal kleine hapjes, Bart wil arretjes cake en Romy wrapjes met zalm dus dat wordt dubbel genieten.

Kerst is voor mij even terug naar mijn hart en ziel, loslaten wat me niet meer dient, en kijken en voelen wat ik dan wel wil en hoe, maar vooral even niks moeten, behalve de mensen die me lief zijn weer ontmoeten, mooie gesprekken, lachen, lief hebben, samen zijn, en lekker wandelen met onze Joep en ons sportspel.
Dit spel heeft Aernout met de kinderen een paar jaar geleden gemaakt, dit omdat onze Bart graag beweegt en hij weet dat dit lol geeft, dus doen we sitt ups, push ups, etc etc wat we moeten doen omdat we op een bepaalde plek staan, we zorgen dat we bewegen afwisselen met zitten, hoe doe jij dat Linda? Ga jij ook bewust even naar buiten? bewegen of ga je vooraf sporten of niks? Ik nodig je uit om voor je eten te gaan wandelen, na het eten even je op te drukken tegen de muur, gewoon even je lijf rekken en strekken en vooral veel plezier te hebben met elkaar.

Dit is mijn wens aan jou in de kerstboom, geniet, heb lief, verbind en blijf vooral luisteren naar je hart wat je nodig hebt.

Lach
Ontspan
Vergeef jezelf
Plezier iemand
Durf hulp te vragen
Vertrouw op jezelf
Praat over je gevoelens
Breek met een gewoonte
Maak een heerlijke wandeling
Kom in beweging
Lees een boek, kom beloftes aan jezelf na
Maak jezelf mooi, maak nieuwe herinneringen
Maak iets moois, glimlach naar jezelf
Ben tevreden, schrijf ieder dag in je dagboek
Dans, zing alsof niemand kijkt en doe gek met je kinderen
Vervul een van je liefste wensen
Wees weer een kind, luister naar de geluiden uit de natuur
Trakteer jezelf als een vriendin, vergeef jezelf je fouten
Luister naar je hart, zeg gewoon dank je wel bij een compliment
Neem een uitgebreid bad, maak familie herinneringen
Zet je telefoon uit, ben even geen moeder, zeg gewoon eens nee
Accepteer gewoon hulp, maak van bewegen een gewoonte
Ben met volledige aandacht aanwezig, doe eens gewoon niks
Leer iets wat je altijd hebt gewild
Zet de televisie uit en ga lekker muziek luisteren of praten
Ga zitten en stel je voor dat je op het strand ligt, hoor het ruisen van de zee en geniet
Maak een lijst van alle mooie dingen in je leven waar je dankbaar voor bent
Vertel de mensen waar je van houdt wat je zo gaaf aan ze vindt en waardeert
Besef dat je niet alleen bent
Geef jezelf een cadeau
Ben tevreden
Heb lief

 

Hele fijne kerstdagen!
Lieve groeten,
Linda Lahaije